Apple gaat innovatieve nieuwstablet lanceren

iiiiScoop! Apple heeft het laatste jaar in alle stilte aan de ontwerptafel gezeten. Het resultaat: een tablet van de derde generatie, specifiek bedoeld voor nieuwsconsumptie. De nieuwe tablet zou over 4 maanden voorgesteld worden, maar een aantal nieuwigheden zijn nu al gelekt. Het kind zou in de beste Apple-traditie iThree gedoopt zijn en als nog maar de helft van al het gefluister klopt, lijkt de toekomst van de nieuwsproductie plots erg rooskleurig te zijn. Een overzicht van al het lekkers.

Supergroot scherm

Met 20,6 inch heeft de iThree een gi-gan-tisch scherm, ongeveer het equivalent van vier iPads. Reden? Op één en dezelfde weergave is er nu naast redactionele content ook plaats voor voldragen kwaliteitsvolle banners. Men hoopt zo zowel de aandacht voor als de ‘attitude towards the ad’ drastisch te verhogen. Ook zet het de deur open naar grafische creativiteit; het samenspel tussen beeld en tekst zal paradigma’s doorbreken inzake bladschikking.

Plooibaar scherm

De iThree zet zwaar in op een innovatie waarover al enige tijd wordt gefluisterd (vooral bij mobiele telefonie): flexibiliteit. Immers, zo’n immens scherm is maar praktisch en mobiel als het opvouwbaar is. De iThree zou superflexibel zijn door gebruik te maken van vezeltextuur in een innovatief productieproces.

K-turn

Wil je als gezin gelijktijdig het nieuws lezen met één tablet? Dankzij de K-turn functionaliteit kan je het scherm opsplitsen in verschillende deelschermen die elk afzonderlijk en autonoom als nieuwstablet kunnen ingezet worden. Een heel aparte benadering van multiscreen technologie.

Page turner pur sang

De gepatenteerde ‘page turner’-technologie is in de iThree verder uitgewerkt tot een uiterst intuïtieve interface.

Superlicht

De iThree ambieert de lichtste tablet ter wereld te zijn. Punt.

Omgevingslicht

Nog een ‘novelty’ aan het scherm is het optimale gebruik van omgevingslicht. Daar waar traditionele tabletten het slecht doen in fel zonlicht, zet de iThree fel omgevingslicht net om in prima leesbaarheid.

Levensduur

Aangezien de nieuwe tablet heel spaarzaam omgaat met energie, gaat de batterij… quasi oneindig lang mee. Nooit meer koortsig het percentage rechts boven in de gaten houden. Gewoon relaxen en lezen.

3G-onafhankelijk

Ten slotte heeft Apple een distributiesysteem uitgedacht waarbij de nieuwsfeed elke morgen automatisch wordt gevuld. Pendelaars hoeven zich dus geen zorgen te maken over 3G-connectie op de trein. Je ganse nieuwsoverzicht is reeds netjes opgeladen ‘in a Flipboard like manner’.

Tagline

Schrijnend is dat zelfs een mogelijke tagline voor het product al is gelekt. Het doet vermoeden dat deze lek misschien bewust is verspreid. Hoe dan ook, de tagline – en ze blozen niet om de botte zelfzekerheid – luidt:

Plant a habit. iThree.

Ja, dit zou wel eens het product van het decennium kunnen worden. Althans op papier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s